Koningin Máxima complimenteert bezorgers die eenzaamheid signaleren
PostNL-bezorgers kunnen vrijwillig en anoniem een melding maken als zij tijdens hun werk zien dat het niet zo goed gaat met iemand. Bijvoorbeeld als iemand eenzaam is. Over deze bijdrage van de PostNL-bezorgers ging Koningin Máxima in gesprek met Thijs Kerckhoffs van het PostNL Bijzondere Momenten Fonds. Dit gesprek maakte onderdeel uit van een werkbezoek van onze koningin in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.
Tijdens de Week tegen Eenzaamheid (28 september t/m 4 oktober) worden honderden activiteiten in Nederland georganiseerd waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Een dag voor de start van die week bracht Koningin Máxima een werkbezoek aan Amsterdam, samen met Maarten van Ooijen, demissionair-staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Tijdens een rondetafelgesprek spraken zij met organisaties die zich inzetten om eenzaamheid te verminderen.
'Geweldig'
Thijs Kerckhoffs, directeur PostNL Bijzondere Momenten Fonds, was bij het rondetafelgesprek aanwezig. Hij lichtte toe hoe de bezorgers eenzaamheid signaleren en melden bij lokale welzijnsorganisaties. "Het is heel bijzonder dat Koningin Máxima zo enthousiast reageerde op de inzet van de bezorgers”, vertelt Thijs. "Ze noemde het ‘geweldig’ hoe zij helpen om eenzaamheid te verminderen."
Uitbreiding samenwerking
De PostNL-bezorgers kunnen in de volgende gemeenten een melding doorgeven: Baarn, Duiven, Hulst, Midden-Drenthe, Noordwijk, Ridderkerk, Rotterdam, Soest, Terneuzen, Westervoort en Zeist. En vanaf deze week wordt er ook gestart in Leiden en Heemstede. Bezorgers in die gemeenten worden de komende weken hierover geïnformeerd. PostNL hoopt het aantal gemeenten in de toekomst uit te breiden. Daarom is er een samenwerking gestart met brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland. Hun leden (welzijnsorganisaties) zetten zich in om het welzijn van de bewoners in gemeenten te verbeteren.